Ar-Ge

21. yüzyıl ekonomisine baktığımızda; “ Bilişimi ”  Dünyanın en büyük sektörlerinde biri olarak görmekteyiz. 2011 yılı sonunda Dünya Bilişim pazarının büyüklüğü 2,46 trilyon EUR’a Ulaşmış durumda. Dünyanın en değerli ilk üç markası artık bilişim sektöründen; Apple, Google ve Microsoft …. 
Ülkemizde ise Bilişim pazarı hızla büyümesine rağmen sadece 30 milyar USD lik bir büyüklüğe sahip. 2023 yılında ise Türkiye  Pazar büyüklüğünün 160 milyar USD olması hedefleniyor. Oysa , 2023 yılında dünyanın ilk 10 ekonomisi içinde yer alma hedefinde olan bir Türkiye için, on yıl içinde %500 lük bir büyüme öngörülmüş olsa bile , Bilişim pazarı için bu büyüklüğün son derece küçük olduğunu görmemiz gerekir…
“Bilişimin”; Dünyada geldiği büyüklük, Türkiye’deki hızlı büyüme trendi , dinamik yapısı; şirket yöneticileri ve ekibi olarak bizleri, 25 yıl önce işe başladığımız ilk gün gibi heyecanlandırmakta ve çeyrek yüzyılı aşan tecrübemizle gelecek on yıla çok daha ciddi bir çalışma temposu ile hazırlanmaya sevk etmektedir.
Bu noktadan hareketle ; 25. Yılımızı geride bıraktığımız 2012 yılını kendimize önemli bir dönüm noktası olarak seçtik. Kurulduğumuz günden bugüne kadar Bilişim teknolojilerini ülkemizdeki kurum ve şirketlerle tanıştırmayı, müşterilerimizin  üretim ve hizmetlerinin arkasındaki itici güç olmayı hedefleyen yapımızı artık bir üst noktaya taşıyoruz. 
2000 yılında başladığımız yazılım üretimini , 2012 yılında dünya standartları ölçeğine çıkardık. Bundan sonrasında ise hedefimiz ürettiğimiz yazılımları uluslararası arenada pazarlamak olacak…
Son 3 yılda sektör ortalamalarına göre büyük olarak tanımlayabileceğimiz Yazılım ARGE yatırımları yaptık. 
ARGE çalışmalarımız TÜBİTAK, KOSGEB ve TTGV tarafından son derece ciddi olarak desteklendi. ULUTEK Uludağ Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi içinde yer alan Yazılım Geliştirme Departmanımızda 20’yi aşkın Mühendis ve Yazılımcı ile sürdürdüğümüz yoğun çalışmalar sonucunda ”TERACİTY yani Geleceğin Kent Sistemleri” Projesi ortaya çıktı…. Bu yoğun ama değerli ARGE çalışmalarımız 2012 yılında ULUTEK tarafından gerçekleştirilen bir organizasyonda “ARGE’ye en Fazla yatırım Yapan Şirket” Ödülü ile tescillendi…
“Teracity Geleceğin Kent Sistemleri“ projemiz, sadece Türkiye’deki kentler için değil dünyadaki kentler için geliştirdiğimiz çok önemli bir proje… Şu an belli illerde, bazı modüllerle hayata geçirmeye başladığımız TeraMI , TeraCity’ nin sadece çok küçük bir parçasını oluşturmakta. 
Özellikle 21. yüzyılın bir internet dünyası olacağını düşündüğümüzde, TeraWEB modülümüzün geleceğin kentlerinde yaşayanlar için son derece önemli bir ayrıcalık oluşturacağını şimdiden görüyoruz. 
Teracity , sadece bir yazılım projesi değil, geleceğin kentlerinde yaşamı kolaylaştıran hatta kentin olmazsa olmazı olan bir vizyon ve yaşam projesidir. 
Mobil uygulamalardan, sosyal medyaya; haritadan dijital arşive çok geniş bir yelpazeyi içine alan Teracity vizyonumuzu reel uygulamalarla hayata geçirmeye devam edeceğiz. LiteraGrup olarak asıl bizi heyecanlandıran tarafı ise, Teracity’yi bir gün dünya kentlerinde uygulamak olacaktır.
Kuşkusuz Teracity gibi büyük bir proje sadece yazılımdan ibaret değil… Teracity beraberinde ciddi bir bilişim alt yapısını da gerekli kılmakta. 
İşte geleceğin kentleri için  bilişim altyapılarını kuracak şirketimiz “BERCE Technology” kendi alanında uzmanlaşmış mühendis ve teknisyenleriyle göreve çoktan hazırlandı. Üstelik dünyanın en büyük markaları HP ve MICROSOFT ile ciddi iş ortaklıkları kurarak…
Kamu tarafında çok büyük bilişim alt yapıları kurma yeteneği ve tecrübesine sahip olan BERCE’yi, özel sektöre hizmet etmekten alıkoyamazdık. BERCE şirketimizde özel sektör projeleri için kurduğumuz satış ekibi, kısa zamanda büyük projelere imza atmaya başladı. 
Şirket yöneticileri olarak inancımız BERCE’nin bugüne kadar kamuda gösterdiği başarıları özel sektörde daha da büyüteceğidir. 
BERCE şirketimizdeki hedefimizde sadece Türkiye’de değil uluslararası coğrafyada bölgesel bir entegratör bilişim şirketi olmaktır.
Litera Grup olarak ARGE ve en son teknolojiye olan inancımız , BERCE şirketimizde de ilkemiz olmaya devam etmektedir. Müşterilerimizin ihtiyacı olan bilişim alt yapılarını, en son teknolojik gelişmeler ışığında ve maliyet/performans kriteri ile çözmek mühendislerimizin temel prensibidir.
2023 yılına büyük hedeflerle yürüyen Türkiye’nin bir bilişim şirketi olarak, Litera Grup’ta önemli hedeflerle 2023‘e yürüyor. 
Bu yolculukta ihtiyacımız olan sermayeden tecrübeye, nitelikli insan kaynağından vizyona birçok şeye sahip olduğumuza inanıyoruz. 
Biz Litera Grup olarak biliyoruz ki; 21. yüzyıl dünyasında artık güçlü olanlar değil değişime ayak uyduranlar hayatta kalacaklar.
Bugün ve gelecekte değerli kılacak olan tek şeyin değişime ayak uydurmak ve bu değişimi de ARGE ile yakalamak olduğunu düşünüyoruz.